PERGOTENDA IN BIOKIMATSKA PERGOLA – primerjava

Pergotenda in bioklimatska pergola sta nadstreška za terase, vrtove in druge zunanje površine, njuna funkcija pa je zaščita pred različnimi vremenskimi vplivi. Kljub podobnemu namenu uporabe se razlikujeta v dizajnu, funkcionalnosti in uporabnosti. 

Nekaj glavnih razlik:

1. Materiali in konstrukcija

Bioklimatska pergola

Običajno je zgrajena iz robustnih materialov, kot je aluminij, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo in minimalno potrebo po vzdrževanju. Streha sestoji iz premičnih lamel, ki se lahko natančno nastavljajo za uravnavanje svetlobe, temperature in zračenja. Ta tehnologija omogoča uporabniku, da pod svojo pergolo ustvari lastno mikroklimo in tako uživa pod njo v vsakem trenutku dneva.

Na fotografiji primer bioklimatske pergole Winsol Pergola SO!

Pergotenda

Uporablja kombinacijo trdne konstrukcije (pogosto iz podobnih materialov kot bioklimatska pergola – najpogosteje gre za aluminij) in fleksibilnega, a trpežnega platna za kritje. Platno se lahko po potrebi enostavno razpre ali zvije, kar omogoča hitro prilagajanje na spremenljive vremenske razmere. Čeprav platno zagotavlja določeno stopnjo zaščite, morda ne nudi popolnoma enake ravni izolacije, zaščite ali regulacije temperature kot lamelna streha.

Na fotografiji primer pergotende Winsol pergola Z!P CUBE

2. Funkcionalnost in prilagodljivost

Bioklimatska pergola

Njena glavna prednost je v prilagodljivosti. Lamelne strehe omogočajo natančno regulacijo sončne svetlobe in zračenja, prav tako pa lahko zagotavljajo popolno zaščito pred dežjem, ko so zaprte. Hkrati bioklimatske pergole ponujajo mnogo dodatne opreme, kot so LED svetila, ZIP screen senčiča, drsne stene, zavese, grelce in druge.

Pergotenda

Je idealna za prostore, kjer si želite večje fleksibilnosti pri pokrivanju zunanjega vrta ali terase. S pergotendo lahko v trenutku spremenite prostor pod zvezdami v pokrito teraso, zaščiteno pred dežjem in drugimi vremenskimi vplivi. Tako kot bioklimatska pergola tudi pergotenda ponuja mnogo dodatne opreme, kot so LED svetila, senzor za dež in veter ter druge.

3. Estetika in dizajn

Bioklimatska pergola

Se ponaša s čistimi linijami in sodobnim dizajnom, ki se brez težav vključuje v vse arhitekturne stile. Strukturna zasnova omogoča integracijo z različnimi zunanjimi prostori brez, da bi ta dominirala ali posegala v obstoječo estetiko.

Pergotenda

Nudi bolj tradicionalen ali prilagodljiv estetski videz, odvisno od izbire materiala platna. Lahko se prilagaja različnim stilom okolice, od klasičnih do modernih. Pergotenda ponuja večjo estetsko prilagodljivost z različnimi barvami in teksturami platna, ki lahko dopolnijo ali poudarijo obstoječi dekor. 

4. Vzdržljivost in vzdrževanje

Bioklimatska pergola

Zaradi uporabe trdnejših materialov in konstrukcije je bolj vzdržljiva in zahteva manj vzdrževanja, še posebej v zahtevnih vremenskih pogojih.

Pergotenda: 

Čeprav je platno običajno zasnovano tako, da je odporno na vremenske vplive, lahko zahteva več vzdrževanja v primerjavi s trdno lamelno streho.

ZAKLJUČEK

Izbira med bioklimatsko pergolo in pergotendo je odvisna od specifičnih potreb, željenega videza, proračuna in pogojev uporabe. Bioklimatske pergole ponujajo večjo prilagodljivost in trajnost, medtem ko pergole s platnenim pokrivanjem ponujajo drugačno estetiko in morda bolj tradicionalen videz.

Želite našo ponudbo?

  *Obvezna polja

  Več vsebin

  BIOKLIMATSKA PERGOLA Winsol SO! – Red Dot nagrada

  Bioklimatske pergole podjetja Winsol predstavljajo vrhunec inovacije in dizajna v svetu zunanje arhitekture. Posebno [...]

  PERGOTENDA IN BIOKIMATSKA PERGOLA – primerjava

  Pergotenda in bioklimatska pergola sta nadstreška za terase, vrtove in druge zunanje površine, njuna [...]

  KAJ JE PERGOTENDA?

  V času, ko iščemo načine, kako maksimalno izkoristiti vsak kotiček našega doma, nam zunanji [...]

  BIOKLIMATSKA PERGOLA Winsol SO! – Red Dot nagrada

  Bioklimatske pergole podjetja Winsol predstavljajo vrhunec inovacije in dizajna v svetu zunanje [...]