BIOKLIMATSKA PERGOLA CENA – OD ČESA JE ODVISNA?

Bioklimatska pergola ustvarja idealno zunanje okolje vašega doma, zato je pomembno, da izberete tisto, ki najbolj ustreza vašim željam in potrebam. Ker je na trgu ogromno pergol, katerih cene se precej razlikujejo, vam želimo predstaviti njihove razlike, da boste lahko zase izbrali pravo.

Da bi razumeli razlike v cenovnih razredih bioklimatskih pergol, moramo najprej razumeti njihovo delovanje. Izraz bioklimatska se nanaša na pergolo, ki je zasnovana tako, da izkorišča obnovljive vire energije na najbolj naraven način. V našem primeru bioklimatska pergola izkorišča naravne elemente zahvaljujoč strehi, ki jo sestavljajo vrtljive lamele. Te omogočajo, poleg zaščite pred vremenskimi vplivi, tudi naravno prezračevanje z ustvarjanjem lahkega prepiha zaradi razlik med toplim in hladnim zrakom.

Če torej iščete alternativno rešitev običajnim sistemom za zaščito pred soncem za vaš zunanji prostor, so lamelne strehe vsekakor odlična izbira, ki služi kot strešna kritina teraso, vrt, bazen, ali katerikoli drug zunanji prostor. Poleg svoje funcionalnosti zagotavljajo tudi arhitekturno privlačnost.

1. KVALITETA MATERIALOV

Večina bioklimatskih pergol je izdelanih iz aluminijastih profilov, vendar se kvaliteta le-teh zelo razlikuje. Cenejša bioklimatska pergola ima običajno debelino profilov med 1 in 2 mm, kar pomeni bistveno manj uporabljenega materiala in posledično slabšo statično trdnost. Takšna bioklimatska pergola se prepozna po kratkih razdaljah med stebri (do 3 ali 4 metre), medtem ko je kvalitetnejša bioklimatska pergola izdelana iz profilov debeline od 3 mm pa vse do 6 mm, kar omogoča razpone brez vmesnih stebrov vse do 7 metrov. Posledično je cena teh pergol višja, saj vsebujejo precej več materiala, vendar v tem primeru prejmete precej boljšo kvaliteto.

Velike razlike so tudi v kvaliteti gibljivih lamel. Osnovne lamele, katerih cena je precej nižja, ne vsebujejo vmesnih prekatov in ne zagotavljajo tesnjenja. Kvalitetne lamele imajo več prekatov, debelejše profile ter teflonska tesnila, ki zagotavljajo 100 % vodotesnost in omogočajo natančno zapiranje. Močnejše lamele prenesejo obremenitve vse do 300 kg/m2 ter zagotavljajo najvišjo možno vetrno zaščito. Ker oblika in zgradba lamel ter debelina materialov zelo variirajo, vam priporočamo, da ob nakupu pergole preverite prereze lamel in s tem izberete tisto, ki vam najbolj ustreza.

Naš osnovni model PRO Classic je odlična izbira, če iščete dobro kvaliteto in primerljivo ceno. Ta model ima večkomorni profil in dvojno teflonsko tesnjenje ter prenese obremenitve do 250 kg/m2. Lamele se odpirajo električno, na voljo pa so tudi dodatna električna zip screen senčila, senzor dežja in vetra, vremenska avtomatika in ostala dodatna oprema, ki si jo lahko ogledate na naši spletni strani.

2. BIOKLIMATSKA PERGOLA – OPREMA

Bistvo bioklimatske pergole so gibljive lamele, ki zagotavljajo optimalno kroženje zraka. Vse naše pergole imajo v osnovni opremi električno odpiranje lamel, ki se lahko upravlja preko stenskega stikala, daljinskega upravljalnika ali mobilnega telefona. Za dodatno udobje lahko izbirate med bogato ponudbo funkcionalne opreme, ki vaši pergoli poveča vrednost in ji doda estetski videz. Najbolj pogosta izbira dodatne opreme so zip screen senčila, ki se upravljajo električno in pri katerih lahko izbirate med različnimi propustnostmi materiala, s tem pa ustvarite tolikšno mero zasebnosti, kot jo želite.

Nepogrešljiv funkcionalni dodatek je tudi LED osvetlitev, katere jakost svetlobe lahko prilagajate s pomočjo daljinskega upravljalnika. Ta ima pomembno vlogo pri ustvarjanju intimnega vzdušja in udobja v večernih urah, saj ni le funkcionalna rešitev, ki pod vašo pergolo ustvarja prijetno atmosfero, ampak je tudi čudovit dodatek, ki bo zagotovo navdušil vsakega gosta.

3. FUNKCIONALNI DODATKI ZA ŠE VEČ UDOBJA

Ker dandanes vse več časa preživimo na prostem, je zelo pomembno, da je zunanji prostor funkcionalen in udoben. Prav zato vam ponujamo skoraj neomejene možnosti konfiguracij, s katerimi lahko zadovoljimo želje vsakega kupca.

V naši ponudbi so na voljo različni modeli drsnih sten:

  • lesene, steklene z gladkim steklom
  • ali v videzu jekla, in druge možnosti, med katerimi lahko izbirate, da ustvarite popoln kotiček v svojem domu.
  • Prav tako lahko za svojo teraso izberete drsne stene s tkanino, ali pa dekorativne zunanje zavese.

Vsem, ki želite na prostem uživati tudi v večernih urah ali v hladnejših dneh, priporočamo uporabo infrardečih grelnikov. Ti ustvarjajo prijetno toploto, ki je primerljiva s toploto sončnih žarkov. Z infrardečimi grelniki boste podaljšali poletno sezono na vašem vrtu ali terasi ter v objemu svojega doma občutili pozno večerno toplino.

Prenašanje radia je zdaj preteklost, saj vam vrhunski model Winsol SO! ponuja možnost integracije bluetooth zvočnikov v konstrukcijo pergole. Upravljanje le-teh je mogoče s pomočjo pametnega telefona ali tabličnega računalnika.

4. ŽELITE NEKAJ POSEBNEGA?

Model Winsol SO! je edini model na trgu, ki ponuja svetlobno LED zvezdnato nebo, s katerim si lahko pričarate večer pod zvezdami, jakost svetlobe pa nastavljate kar preko mobilnega telefona.

Smo tudi edino podjetje, ki ponuja strešne lamele v imitaciji lesa ter ambientalne lamelne stene! Z njimi boste na prostem ustvarili ambient, ki vam ga bodo zavidali vsi gostje.

Na svoji terasi si lahko ustvarite pravi kino na prostem, saj je v naši ponudbi na voljo tudi posebno platno za projektor, integrirano kot zip screen senčilo, ter projektor.

Preverite vse funkcije in dodatke, ki jih omogočajo bioklimatska pergola Winsol SO!

Na voljo so tudi posebni modeli pergole, ki so popolnoma zrakotesni in služijo kot zimski vrt.

5. BIOKLIMATSKA PERGOLA CENA – ZAKLJUČEK

Z bioklimatsko pergolo si lahko na prostem ustvarite pravo dnevno sobo. Dodatna oprema sicer prispeva h končni ceni pergole, vendar pa ustvari dodatno udobje in doda estetsko vrednost. Na voljo je ogromno funkcionalnih dodatkov, na vas pa je, da si izberete tiste, ki jih želite in potrebujete.

Model Pallazzo ponuja najboljšo ceno steklenih drsnih sten, model PRO Advance se lahko pohvali z najmočnejšo konstrukcijo na trgu, model Winsol SO! pa zajema največ ekskluzivnih dodatkov, zato priporočamo, da svoje želje zaupate trgovcu, ki vam bo znal svetovati, kateri model je za vas najprimernejši.

Cena bioklimatske pergole je odvisna od kvalitete in dodatnih možnosti. Z našo široko paleto bioklimatskih pergol različnih proizvajalcev, vam zagotavljamo najboljšo razmerje med kvaliteto in ceno, ter nudimo praktično neomejene možnosti izbire.

Želite ponudbo za bioklimatsko pergolo? -> KONTAKT