PERGOLA ZA TERASO – 6 PREDNOSTI

Pergola za teraso je priljubljen dodatek k zunanjim prostorom, saj ponuja vsestransko in udobno okolje za sprostitev, zabavo ali delo na prostem. Namestitev bioklimatske pergole na teraso, vrt ali balkon je zagotovo pravilna odločitev, če iščete funkcionalno zaščito doma pred vremenskimi vplivi. Pergola ne prepriča le zaradi svojega dizajna in inovativnosti, ampak tudi zaradi udobja in praktičnosti, ki ju ponuja. Ta konstrukcija omogoča uživanje na prostem v vseh letnih časih, podnevi ali ponoči, in je ena najboljših rešitev za razširitev zunanjega prostora v vašem domu.

V zadnjem času so pergole postale zelo priljubljena izbira za vse tiste, ki želijo čim bolj izkoristiti zunanje prostore za sprostitev ali zabavo s svojimi najbližjimi. V tem članku vam bomo opisali 6 prednosti, ki jih zagotavlja pergola za teraso, da se boste lažje odločili o nadgradnji za vaš kotiček na prostem.

01. ZAŠČITA PRED SONCEM

Pergola za teraso vsebuje streho iz premičnih lamel, ki jih lahko poljubno odpirate ali zapirate. Z regulacijo lamel lahko nadzorujete količino svetlobe, ki prehaja skozi in s tem ustvarite zunanji prostor, kjer lahko preživljate svoj čas skozi ves dan. Ob odprtih lamelah vas bo grela direktna sončna svetloba, z nagibanjem lamel pa ustvarite prijetno klimo pod svojo pergolo na terasi.

02. ZAŠČITA PRED DEŽJEM

Lamele, ki sestavljajo streho bioklimatske pergole, ustvarjajo vodotesno pregrado, ki preprečuje, da bi padavine prehajale na vašo teraso. Voda se odvaja preko sistema integriranih žlebov v konstrukciji, zato prostor pod pergolo vedno ostane suh. Sistem vrtljivih lamel nudi torej popolno zaščito pred padavinami in vam omogoča, da pod svojo pergolo na terasi uživate tudi v deževnem vremenu.

03. ENERGETSKA UČINKOVITOST

Bioklimatska pergola za teraso poleg udobja in estetskega videza na terasi zagotavlja tudi energetsko učinkovitost, pod njo pa lahko uživamo skozi celo leto, ne glede na vremenske vplive. Ogromna prednost pergol za teraso je tudi funkcija naravnega prezračevanje, ki nastane zaradi razlik med toplim in hladnim zrakom. Ob minimalnem odprtju lamel lahko pod svojo pergolo ustvarite lastno mikroklimo in si v vročih poletnih dneh zagotovite prijetno preživljanje vašega časa na prostem.

04. MODERNIZACIJA

Bioklimatske pergole se integrirajo v vsak prostor, saj jo lahko oblikujete po svojih željah in izberete dodatke, ki jih potrebujete. Poleg tega so pergole za teraso opremljene z motoriziranimi sistemi za enostavno upravljanje lamel, kar zagotavlja enostavno uporabo.

Na voljo je upravljanje preko:

 • daljinskega upravljalnika,
 • mobilnega telefona
 • ali tablice, kar precej olajša njihovo uporabo.

05. PRILAGODLJIVOST

Bioklimatske pergole so uporabniku prijazne pergole, saj delujejo glede na vaše želje in potrebe. Z nagibanjem lamel lahko ustvarite popolno senco na vašem vrtu ali terasi, ob odprtih lamelah pa pustite skozi streho pergole prehod direktne sončne svetlobe.

06. PERSONALIZACIJA

oleg vseh funkcionalnih lastnosti, ki jih ponuja pergola za teraso, je na voljo tudi možnost personalizacije vašega izdelka. Z dodatnimi možnostmi, med katerimi lahko izbirate, si ustvarite svoj najljubši kotiček na prostem, kjer boste z veseljem preživljali svoj prosti čas. Z dodatnimi zip screen senčili in drsnimi stenami v različnih slogih si lahko zagotovite tolikšno mero zasebnosti, kot jo želite, z LED osvetlitvijo boste pričarali intimno vzdušje v večernih urah, zunanje dekorativne zavese pa bodo na vašemu vrtu ali terasi ustvarile domač in romantičen ambient. Izberite dodatno opremo iz naše ponudbe in uživajte na prostem v družbi svojih najbližjih.

ZAKLJUČEK – PERGOLA ZA TERASO

Bioklimatska pergola za teraso lahko  vašo teraso spremeni v oazo sprostitve, udobja in lepote. Pergola nudi prilagodljivost pri uravnavanju sence v vašem kotičku na prostem, saj lahko spreminjate položaj lamel in s tem ustvarite popolnoma vodotesno streho, ali pa z odprtimi lamelami uživate v sončni svetlobi. Pod bioklimatsko pergolo lahko uživate v vseh vremenskih razmerah. Ustvarite si prostor v naravi po vaših željah, kjer boste lahko uživali v družbi svojih najbližjih.

Lastna blagovna znamka:

Blagovne znamke, ki jih zastopamo:

Želite ponudbo za bioklimatsko pergolo? -> KONTAKT

Želite našo ponudbo?

  *Obvezna polja

  Več vsebin

  LAMELE ZA PERGOLO: Fiksne, nastavljive ali samodejne?

  Pergole so priljubljena izbira za ustvarjanje prijetnih zunanjih prostorov, ki nudijo zaščito pred soncem [...]

  BIOKLIMATSKA PERGOLA Winsol SO! – Red Dot nagrada

  Bioklimatske pergole podjetja Winsol predstavljajo vrhunec inovacije in dizajna v svetu zunanje arhitekture. Posebno [...]

  PERGOTENDA IN BIOKIMATSKA PERGOLA – primerjava

  Pergotenda in bioklimatska pergola sta nadstreška za terase, vrtove in druge zunanje površine, njuna [...]

  LAMELE ZA PERGOLO: Fiksne, nastavljive ali samodejne?

  Pergole so priljubljena izbira za ustvarjanje prijetnih zunanjih prostorov, ki nudijo zaščito [...]