OAZA NA PROSTEM – MOŽNOSTI, KI JIH PONUJA BIOKLIMATSKA PERGOLA


Ustvariti zunanjo oazo je želja številnih lastnikov stanovanj. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, zabavamo in ponovno povežemo z naravo. V zadnjih letih se je bioklimatska pergola pojavila kot revolucionarna rešitev, ki ponuja neskončne možnosti za preoblikovanje zunanjega prostora, saj ustvarja idealne pogoje za preživljanje prostega časa na terasi ali vrtu kadarkoli v letu.

Primer umestitve bioklimatske pergole na vrtu.

1. RAZUMEVANJE BIOKLIMATSKIH PERGOL

Bioklimatska pergola je inovativna arhitekturna rešitev, ki je zasnovana tako, da se prilagaja različnim vremenskim razmeram. Bioklimatske pergole imajo običajno nastavljive žaluzije ali lamele, ki jih je mogoče obračati oziroma odpirati in zapirati, kar omogoča nadzor sončne svetlobe, dežja in prezračevanja. S prilagoditvijo kota naklona pride zaradi razlik med toplim in hladnim zrakom do naravnega kroženja zraka pod pergolo, zato je bivanje na prostem prijetnejše. Z ustrezno izbiro bioklimatske pergole lahko svobodno prilagodite zunanje okolje glede na svoje želje in si zagotovite preživljanje časa na prostem kadarkoli v letu.

2. VSESTRANSKOST IN UDOBJE

Ena glavnih prednosti bioklimatske pergole je njena sposobnost ustvarjanja udobnega  zunanjega okolja. Z nastavitvijo lamel lahko uravnavate količino sončne svetlobe in sence ter tako zagotovite prijeten in hladen prostor v vročih poletnih dneh. Poleg tega bioklimatske pergole zagotavljajo zaščito pred dežjem, tako da lahko v svoji zunanji oazi uživate tudi med dežjem. Vsestranskost bioklimatskih pergol vam omogoča, da konstrukcijo prilagodite različnim vremenskim razmeram in si tako zagotovite udobje skozi vse leto.

3. OBOGATITEV ZUNANJEGA BIVALNEGA PROSTORA

Bioklimatska pergola učinkovito obogati bivalni prostor na prostem, kjer lahko uživate s svojimi najbližjimi. Z brezhibno integracijo se lahko zlije z arhitekturo vašega objekta in ustvarja naravni prehod med notranjimi in zunanjimi prostori. Ne glede na to, ali želite ustvariti udoben prostor za sprostitev ali jedilnico na prostem, kjer bi lahko prirejali zabave in družinska srečanja, je bioklimatska pergola popolna rešitev in estetski dodatek terasi, saj vam vremenske razmere ne bodo mogle prekrižati načrtov bivanja na prostem.

4. ENERGETSKA UČINKOVITOST IN TRAJNOSTNA NARAVNANOST

Naše bioklimatske pergole so izdelane z mislijo na trajnost in energetsko učinkovitost. Z avtomatizacijo in pametnim prilagajanjem vremenskim razmeram pomagajo zmanjšati porabo energije. V vročih poletnih mesecih lahko nastavljive žaluzije preprečijo prehod neposredne sončne svetlobe na vrt ali teraso, ter tako zmanjšajo potrebo po uporabi klimatizacije. Pozimi odprte lamele omogočajo večji prehod sončne svetlobe, kar zagotavlja naravno toploto in zmanjšuje odvisnost od ogrevalnih sistemov. Bioklimatska pergola torej poleg varčevanja z energijo zmanjša tudi ogljični odtis.

5. NEOMEJENE MOŽNOSTI OBLIKOVANJA

Bioklimatska pergola ponuja neskončno možnosti oblikovanja in je popoln dodatek vaši zunanji oazi. Izbirate lahko med različnimi materiali, kot so les, aluminij, jeklo in drugi, zato lahko izberete tistega, ki se najbolje poda vašim željam in stilu vašega doma. Nastavljive lamele lahko prilagodite tako, da ustrezajo slogu in obliki bioklimatske pergole ter s tem ustvarite kombinacijo funkcionalnosti in estetike. Ne glede na to, ali vaš zunanji prostor sledi sodobnemu in minimalističnemu slogu, ali pa je v znamenju rustikalnega, naravnega videza, lahko pergolo prilagodite tako, da se bo popolno prilegala vašemu domu.

6.BIOKLIMATSKA PERGOLA – NEKAJ FUNKCIONALNOSTI

 • Motorizacija
 • Senzor temperature
 • LED osvetlitev
 • Senzor za dež
 • Senzor vetra
 • Vtičnice
 • Nadzor z aplikacijo
 • Integrirani odtok za dež
 • Multimedija
 • Gretje

Funkcije se razlikujejo od proizvajalca in modela pergole.

Bioklimatska pergola Winsol SO!

7. ZAKLJUČEK

Možnosti, ki jih ponujajo bioklimatske pergole za ustvarjanje kotička na vrtu ali terasi, so resnično izjemne. Z bioklimatsko pergolo lahko vaš zunanji prostor spremenite v oazo sprostitve, udobja in lepote. Omogočite si prostor v naravi, kjer se lahko  družite z najbližjimi, prirejate zabave ali preprosto uživate. Med mnogimi možnostmi, ki jih ponujajo bioklimatske pergole, boste zagotovo našli tisto, ki najbolje ustreza vašim željam in potrebam vašega doma. Sprejmite potencial bioklimatske pergole in si ustvarite najljubši kotiček v vašem domu.

Lastna blagovna znamka:

Blagovne znamke, ki jih zastopamo:

Želite ponudbo za bioklimatsko pergolo? -> KONTAKT

Želite našo ponudbo?

  *Obvezna polja

  Več vsebin

  LAMELE ZA PERGOLO: Fiksne, nastavljive ali samodejne?

  Pergole so priljubljena izbira za ustvarjanje prijetnih zunanjih prostorov, ki nudijo zaščito pred soncem [...]

  BIOKLIMATSKA PERGOLA Winsol SO! – Red Dot nagrada

  Bioklimatske pergole podjetja Winsol predstavljajo vrhunec inovacije in dizajna v svetu zunanje arhitekture. Posebno [...]

  PERGOTENDA IN BIOKIMATSKA PERGOLA – primerjava

  Pergotenda in bioklimatska pergola sta nadstreška za terase, vrtove in druge zunanje površine, njuna [...]

  LAMELE ZA PERGOLO: Fiksne, nastavljive ali samodejne?

  Pergole so priljubljena izbira za ustvarjanje prijetnih zunanjih prostorov, ki nudijo zaščito [...]