LAMELNA PERGOLA – 7 LASTNOSTI

Lamelna pergola, imenovana tudi pergola z rešetkami ali bioklimatska pergola, je vrsta zunanje konstrukcije, ki je zasnovana tako, da zagotavlja vremensko zaščito in senco, hkrati pa omogoča naravno prezračevanje in nadzor nad sončno svetlobo. Za razliko od tradicionalnih pergol s fiksno streho imajo lamelne pergole streho iz vodoravnih lamel ali žaluzij, ki jih je mogoče nagibati ter s tem uravnavati količino svetlobe in zraka, ki prodre skozi.

Dandanes se vedno več ljudi odloča za nakup lamelne pergole, saj je v primerjavi s tradicionalno precej bolj funkcionalna. Lažje jo dodate v svoj zunanji prostor, saj je lahko izdelana po meri in vaših željah. Z ogromno paleto dodatnih funkcij in možnosti vam pomaga ustvariti vaš sanjski kotiček na prostem.

V tem blogu vam bomo opisali nekaj ključnih značilnosti in prednosti lamelne pergole.

Lamelna pergola - led osvetlitev

01. NASTAVLJIVE ŽALUZIJE

Glavna značilnost lamelne pergole so seveda nastavljive žaluzije ali lamele. Te žaluzije lahko obračate ali nagibate pod različnimi koti, kar vam omogoča nadzor nad količino sončne svetlobe, ki vstopa v prostor pod pergolo. Če pustite lamele popolnoma zaprte, bodo v deževnih dneh tvorile vodotesno streho, poleti pa bodo zagotavljale senco skozi cel dan. Ta nastavljivost omogoča prilagodljivost čez dan v vseh letnih časih.

02. VENTILACIJA

Prilagajanje nagiba lamel omogoča tudi naravno prezračevanje, zaradi česar je bivanje pod bioklimatsko pergolo prijetno tudi v vročih poletnih dneh. Če žaluzije minimalno odprete, s tem spodbudite pretok zraka, in zaradi razlik med toplim in hladnim zrakom ustvarite prijetno mikroklimo pod pergolo. Z lamelno pergolo lahko tako ustvarite zunanji prostor, ki vam bo služil v vseh letnih časih.

03. ZAŠČITA PRED VREMENSKIMI VPLIVI

Lamelna pergola nudi zaščito pred rahlim dežjem, saj je mogoče žaluzije popolnoma zapreti, da tvorijo vodotesno streho, ki ne prepušča vode. Običajno niso zasnovane tako, da bi zagotavljale popolno hidroizolacijo, zato popolne zaščite ne zagotavljajo v primeru močnega deževja. Če lamele minimalno odprete, s tem ustvarite lahek vetrc, zaradi česar bo bivanje pod pergolo prijetnejše. Seveda pa lahko pod vašo zunanjo strešno konstrukcijo uživate v toplih sončnih žarkih, če lamele odprete, da lahko sončna svetloba prehaja skozi.

Lamelna pergola - bioklimatska pergola postavljena na vrtu

04. PRILAGODLJIVOST

Lamelna pergola je prilagodljiva. Izbirate lahko med različnimi materiali, oblikami, barvami in dodatki. Z dodatnimi možnostmi lahko ustvarite bioklimatsko pergolo, ki se bo popolnoma ujemala s stilom vašega doma. Našim svetlovalcem zaupajte svoje želje in skupaj boste ustvarili sanjski nadstrešek za teraso.

05. VZDRŽEVANJE

Večina lamelnih pergol je izdelanih iz materialov, ki ne potrebujejo posebnega vzdrževanja. Aluminij, ki se pri izdelavi pergol uporablja najpogosteje, je zelo enostaven za vzdrževanje, saj je v primerjavi z lesom precej bolj trpežen in trajen. Lesene konstrukcije je potrebno občasno premazati s posebnim premazom, da preprečite razbarvanje in sivenje.

06. DODATNE FUNKCIJE

Lamelna pergola - lamele

Da bi ustvarili sanjski kotiček na prostem, kjer bi z veseljem preživljali svoj prosti čas, oblikujte pergolo po svojem okusu. Za maksimalno udobje v konstrukcijo vključite dodatne funkcije, ki bodo ustvarile edinstveno vzdušje na vašem vrtu ali terasi. Na voljo je široka paleta dodatkov, senčil, drsnih sten, LED osvetlitve, grelnikov in dekorativnih zaves, s katerimi lahko ustvarite edinstven in funkcionalen zunanji prostor.

07. MODERNO OBLIKOVANJE

Lamelne pergole so pogosto izbrane zaradi svojega sodobnega in elegantnega videza, ki ga ustvarijo v zunanjem prostoru. Dopolnjujejo lahko različne arhitekturne sloge in se jim prilagodijo. Z izbiro dodatnih senzorjev, mobilnega upravljanja in ostale avtomatizacije so lamelne pergole vedno bolj priljubljen dodatek tako sodobnim kot tradicionalnim zgradbam.

LAMELNA PERGOLA – ZAKLJUČEK

Lamelna pergola je edinstven dodatek vsakega zunanjega prostora. Če razmišljate o njenem nakupu, vam svetujemo, da se pozanimate o zgoraj omenjenih specifikacijah. Zaradi ogromne izbire materialov, barv, oblik in funkcij lahko sestavite takšno, ki se bo popolnoma prilagajala stilu vašega doma. Naši specialisti za pergole vam bodo svetovali, da boste ustvarili svoj sanjski kotiček na prostem.

Lastna blagovna znamka:

Blagovne znamke, ki jih zastopamo:

Želite ponudbo za bioklimatsko pergolo? -> KONTAKT